Laatste werkzaamheden Palermopad

Deze week voert de aannemer de afrondende werkzaamheden aan het Palermopad uit. De damwand is
vervangen met hout dat FSC gecertificeerd is. Dit is hout wat niet uit tropische regenwouden komt, maar
speciaal gekweekt is voor de damwand. De bestrating van het aanliggende pad is hersteld. Het wandelpad is weer te gebruiken. We zijn bezig met de plannen voor de rest van de damwand langs de Noorderplas.

Natuurvriendelijke oever
De totale lengte van de damwand langs de Noorderplas is ongeveer 1100 meter. Daar hebben we nu een stukje langs het Palermopad van gedaan. Met de rest van de damwand gaan we de komende jaren aan de slag. We bekijken of het mogelijk is om niet de damwand te vervangen, maar er een natuurvriendelijke oever van te maken. De oever heeft dan geen houten bescherming, maar oeverplanten en rietkragen. Dit zorgt voor een belangrijk leef-, broed en rustgebied voor verschillende diersoorten. Het is nog niet helemaal bekend hoe en wanneer we het werk gaan doen. Zodra de plannen duidelijker worden, informeren wij u hierover.

BuitenBeter app
Nu de werkzaamheden bijna zijn afgerond, kunt u meldingen en tips over de openbare ruimte eenvoudig
aan ons doorgeven via de BuitenBeter app. Via deze (gratis) app maakt u snel een makkelijk een melding en stuurt u een foto van de situatie mee. Heeft u geen smartphone? Gebruik dan het meldingsformulier op
www.s-hertogenbosch.nl/meldpunt of neem telefonisch contact op met het meldpunt via (073) 615 55 55.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content
%d bloggers liken dit: